Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Krewetki, jeżeli mamy mrożone, przelewamy na sitku wrzącą wodą do rozmrożenia. W rondlu zagotowujemy 50-100 ml wody i gotujemy w niej krewetki do odparowania wody, ale nie dłużej niż 4-5 minut. Awokado przekrajamy na pół, wyjmujemy pestki, kroimy w drobną kostkę i polewamy sokiem z cytryny by nie ściemniały. Sałaty, jeżeli trzeba, to rwiemy palcami na mniejsze kawałki.
- Na talerzu układamy sałatę, awokado i posypujemy je ugotowanymi krewetkami. Śmietanę łączymy z sosem pomidorowym, posiekanym czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem i tak powstałym sosem polewamy naszą sałatkę. Serwujemy natychmiast.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5