Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filet z łososia przypraw solą, pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce.
- Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli.Pora pokrój w cienkie krążki. W rondelku rozgrzej masło i przesmaż na nim pora z czosnkiem około 5 minut do zeszklenia.Dodaj wino i podgrzewaj, aż wygotuje się połowa płynu. Dodaj śmietanę i duś całość około 10 minut.
- Tak przygotowany sos porowy dopraw do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i usmaż na niej łososia z obydwu stron, aż do zarumienienia.
Łososia podawaj z dodatkiem sosu porowego, z ćwiartką cytryny, połówkami pomidorków koktajlowych i posypanego posiekaną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5