Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kiełbasy z grilla

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Kaszankę potnij na porcje po około 150 g, cebulę pokrój w plastry a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Folię aluminiową podziel na odpowiedniej wielkości części, posmaruj olejem i ułóż na każdym kawałku: porcję kaszanki, pół jabłka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku. Całość posyp majerankiem i pieprzem ziołowym. Z folii uformuj paczuszki, nie zawijając ich jednak zbyt szczelnie.
    2. Kiełbasę pokrój na porcje po około 150 g i delikatnie natnij w kratkę. Olej podziel na 3 części. Do pierwszej dołóż miód i sos sojowy, do drugiej ostrą paprykę.
    3. Na dobrze rozgrzany grill połóż paczuszki z kaszanką oraz kiełbasę. Kaszankę grilluj około 15 minut a kiełbasę tak długo jak lubisz. Przed końcem grillowania kiełbasę posmaruj wybranymi bejcami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów