Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kaszankę potnij na porcje po około 150 g, cebulę pokrój w plastry a jabłka na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Folię aluminiową podziel na odpowiedniej wielkości części, posmaruj olejem i ułóż na każdym kawałku: porcję kaszanki, pół jabłka, pół cebuli, 2 ząbki czosnku. Całość posyp majerankiem i pieprzem ziołowym. Z folii uformuj paczuszki, nie zawijając ich jednak zbyt szczelnie.
- Kiełbasę pokrój na porcje po około 150 g i delikatnie natnij w kratkę. Olej podziel na 3 części. Do pierwszej dołóż miód i sos sojowy, do drugiej ostrą paprykę.
- Na dobrze rozgrzany grill połóż paczuszki z kaszanką oraz kiełbasę. Kaszankę grilluj około 15 minut a kiełbasę tak długo jak lubisz. Przed końcem grillowania kiełbasę posmaruj wybranymi bejcami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5