Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Kiełbasę włóż do wrzącego bulionu i sparz ją około 10 minut. Kiełbasę wyjmij z bulionu, ostudź, a następnie pokrój na 1 cm kawałki. Cebulę, selera, marchew i pora drobno pokrój lub zetrzyj na tarce. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej warzywa do zeszklenia, dodaj kiełbasę i smaż około 10 minut. Zawartość patelni dodaj do bulionu i gotuj około 20 minut. Ziemniaki pokrój w drobną kostkę, dodaj do zupy i gotuj kolejne 10 minut, do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Bagietkę pokrój na grube plastry, na każdym kawałku połóż plaster wędzonego sera, posyp tymiankiem i zapiecz je w nagrzanym do 180°C piekarniku, aż ser się rozpuści. Zupę podawaj z grzankami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5