Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowane żeberka z czerwoną cebulą w winie

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cebulę i pomidora pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, ząbkiem czosnku, oregano, tymiankiem i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Do gotującej wody (powinna tylko przykrywać mięso) włóż żeberka i gotuj je około 40 minut, a następnie ostudź.
    2. Na patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim cebulę z pozostałym czosnkiem do lekkiego zrumienienia, następnie dodaj wino oraz miód. Kiedy całość lekko zgęstnieje dopraw masę solą, pieprzem i szczyptą tymianku, dodaj pomidora, wymieszaj i zdejmij z ognia.
    3. W miseczce połącz ze sobą musztardę, majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
    4. Z żeberek usuń kości i piecz je na dobrze rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Żeberka podawaj na grillowanym  pieczywie z dodatkiem cebuli i sosu. 
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów