Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Cebulę i pomidora pokrój w kostkę, czosnek posiekaj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, ząbkiem czosnku, oregano, tymiankiem i odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce. Do gotującej wody (powinna tylko przykrywać mięso) włóż żeberka i gotuj je około 40 minut, a następnie ostudź.
- Na patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim cebulę z pozostałym czosnkiem do lekkiego zrumienienia, następnie dodaj wino oraz miód. Kiedy całość lekko zgęstnieje dopraw masę solą, pieprzem i szczyptą tymianku, dodaj pomidora, wymieszaj i zdejmij z ognia.
- W miseczce połącz ze sobą musztardę, majonez, natkę pietruszki, sól, pieprz, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki.
- Z żeberek usuń kości i piecz je na dobrze rozgrzanym grillu po około 10 minut z każdej strony. Żeberka podawaj na grillowanym pieczywie z dodatkiem cebuli i sosu.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5