Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka wieprzowa duszona w sosie barbecue

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1.  Łopatkę dopraw solą, czosnkiem, pieprzem, obłóż liściem laurowym, zielem angielskim i odstaw na godz. w chłodne miejsce. Mięso włóż do naczynia do zapiekania.
    2.  Na łopatce ułóż cebulę, marchew, pietruszkę i selera. Konfiturę wymieszaj z pomidorami oraz bulionem i polej mięso. Naczynie przykryj pokrywką  i wstaw na 2 godz. do nagrzanego do 190°C piekarnika.
    3. Po tym czasie wyjmij mięso z naczynia i pokrój na plastry. Z sosu wyjmij do dekoracji kawałek marchewki i pietruszki, a resztę zmiksuj na gładki sos z dodatkiem cukru i octu. Mięso podawaj z warzywami i sosem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów