Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety z piersi kurczaka dopraw solą, pieprzem, łyżką oliwy i odstaw na 1 godz. w chłodne miejsce, by nabrały smaku i aromatu. Nagrzej piekarnik do 180°C i piecz przez 1 godz., a następnie odstaw do wystudzenia.
- Awokado obierz ze skórki, przekrój, usuń pestkę i pokrój na plasterki. Pomidorki pokrój na połówki, a marchew w cienkie słupki, szczypiorek posiekaj. Listki sałaty lodowej porwij na kawałki.
- Przygotuj sos: mleczko kokosowe, miód, sos sojowy, sok z cytryny, posiekany czosnek dokładnie wymieszaj. Na suchej patelni upraż orzechy. W salaterce ułóż ozdobnie sałatę, awokado, pomidorki i marchew. Na warzywach połóż plastry kurczaka. Całość polej sosem i posyp orzechami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5