Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Zrazy po nelsońsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Steki minutowe lekko rozbij tłuczkiem i oprósz pieprzem. Na rozgrzanym maśle smaż mięso z obydwu stron na rumiano, a następnie je posól.
    2. Umyte ziemniaki gotuj przez 10 min w osolonej wodzie. Ziemniaki oraz cebulę obierz i pokrój w plastry. Do szerokiego rondla przelej tłuszcz, na którym smażyło się mięso. Następnie w rondlu układaj warstwami cebulę, ziemniaki i zrazy.
    3. Całość zalej bulionem wymieszanym ze śmietaną. Potrawę duś do miękkości, ok. godziny na wolnym ogniu. Przed podaniem dopraw całość solą oraz pieprzem i posyp posiekanym koperkiem. Danie podawaj z sałatką warzywną.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów