Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Przygotuj dipy: Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki, dopraw do smaku i schłodź w lodówce.
- Składniki dipów: po 200 ml jogurtu naturalnego , sól, pieprz – jako baza
- Dip pomidorowy: 2 pomidory, łyżeczka koncentratu pomidorowego
- Dip koperkowy: pęczek koperku
- Dip czosnkowy: 4 ząbki czosnku, pół dojrzałego awokado
- Pierś kurczaka pokrój w plastry, dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 15 min w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę i czosnek. Następnie dodaj kurczaka z papryką i smaż 8-10 min. Posyp całość natką pietruszki i odstaw do wystudzenia.
- Rozwiń ciasto francuskie i wykrajaj koła o średnicy ok. 15 cm. Na każde nałóż porcję farszu, a następnie uformuj rodzaj paczuszki. Posmaruj je roztrzepanym jajkiem i piecz, 15-20 min w nagrzanym do 200°C piekarniku. Potrawę podawaj z dipami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5