Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Z papryki usuń gniazdo nasienne, obierz cebulę, pieczarki i pokrój wszystko w drobną kosteczkę. Smaż kolejno: pieczarki, jak się zarumienią dodaj cebulę i paprykę. Duś do miękkości (ok. 5 minut), po czym odstaw do ostygnięcia.
- Mięso włóż do miski, dodaj uduszone warzywa z pieczarkami, posiekany drobno czosnek, paprykę w proszku, majeranek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszaj. Uformuj nie za duże, lekko spłaszczone kotleciki i obtocz je w pozostałej bułce tartej.
- Smaż „mielone” na rozgrzanym oleju na złoty kolor (ok. 4- 5 minut na stronę). Najlepiej smakują z ziemniakami i sałatką z pomidorów.
Życzymy smacznego!
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5