Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Wymieszaj w misce składniki nadzienia i odstaw w chłodne miejsce.
- Przesiej mąkę, dodaj jajka, mleko i szczyptę soli. Zmiksuj składniki na gładką masę, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut. Ciasto nie powinno być zbyt gęste, w razie potrzeby dolej wody.
- Podgrzewaj wszystkie składniki sosu w kąpieli wodnej do uzyskania jednorodnej konsystencji. Smaż kolejno naleśniki na patelni, wlewając na nią ciasto i rozprowadzając je okrężnymi ruchami, tak aby równomiernie pokryło jej dno. Następnie na środek każdego naleśnika nałóż porcję nadzienia i złóż je w trójkąty. Tak przygotowane naleśniki przesmaż na patelni, po minucie na stronę. Gotowe naleśniki podawaj przybrane półplasterkami jabłka polane sosem czekoladowym.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5