Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Mięso delikatnie rozbij tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą, żeby go nie kaleczyć. Pół cebuli pokrój w piórka – tzn. najpierw pokrój ją w plastry, które podziel następnie palcami na pojedyncze piórka. Pozostałą cebulę pokrój w kostkę.Boczek i ogórki pokrój w słupki. Na każdym plastrze mięsa połóż piórko cebuli, słupek boczku i ogórka. Zawiń brzegi mięsa do środka, a całość zroluj w roladkę i zepnij wykałaczką.
- Na patelni rozgrzej olej. Rolady obtocz w mące i obsmaż na oleju na rumiano ze wszystkich stron, dodaj posiekaną cebulę i smaż razem 2-3 minuty. Wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie,ziarna pieprzu i sól. Duś na małym ogniu około 80 minut. Po tym czasie dolej śmietanę, wymieszaj, zagotuj i ponownie dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5