Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Lody na kefirze

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Miód podgrzewamy, studzimy i gdy jest płynny miksujemy go z kefirem, następnie dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy i wkładamy do zamrażalnika. Pomarańcze sparzamy wrzątkiem, szorujemy szczoteczką i wyciskamy z nich sok. Z jednej pomarańczy ścieramy skórkę. Gotujemy sok z cukrem.
    2. Celowo napisałem enigmatycznie o kilku łyżkach cukru, bo wszystko zależy od kwaśności pomarańczy. Do gęstego syropu dodajemy startą skórkę pomarańczową, a po ochłodzeniu mieszamy z likierem lub nalewką. Lody w trakcie zamrażania wyjmujemy z zamrażalnika co pół godziny i mieszamy lub miksujemy.

    Podajemy oblane sosem pomarańczowym.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów