Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żeberka w sosie śliwkowym

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Mięso natrzyj solą, pieprzem, cynamonem, majerankiem, obydwoma rodzajami papryki i odstaw na minimum 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę pokrój w półplastry, czosnek posiekaj, utrzyj z odrobiną soli.
    2. W rondlu rozgrzej olej i przesmaż na nim żeberka z obydwu stron na złoty kolor. Następnie dodaj czosnek z cebulą i smaż dodatkowe 5 minut. Po tym czasie wlej wino, dodaj śliwki i duś do czasu, aż wino odparuje o połowę, wtedy dolej bulion i duś całość około 40 minut, do miękkości mięsa. Przed podaniem dopraw potrawę pieprzem i solą.

    Potrawę podawaj z ulubionymi warzywami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów