Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wołowina duszona z czerwonym winem z nutką czekoladową

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Selera i marchew oczyść i pokrój w kostkę, a cebulę posiekaj. W rondlu rozgrzej oliwę i obsmaż na niej wołowinę z wszystkich stron na rumiano. Następnie dodaj przygotowane wcześniej warzywa oraz pomidory, wsyp przyprawy i kakao, całość podlej bulionem oraz winem i duś na wolnym ogniu około 90 minut.
    2. Kiedy mięso jest już miękkie dodaj do sosu startą czekoladę, dopraw do smaku solą i pieprzem, wymieszaj i natychmiast podawaj z ryżem i warzywami.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów