Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Czosnek i cebulę bardzo drobno posiekaj i utrzyj dodatkowo z odrobiną soli.
- Z fileta z łososia zdejmij skórę, a mięso pokrój w kostkę o wielkości około 2 cm.Łososia przypraw solą, pieprzem, papryką, nasmaruj sokiem z cytryny i przygotowaną wcześniej pastą z czosnku i cebuli.
- Ananasa, jeżeli używasz świeżego, obierz ze skóry, pokrój w krążki, a następnie w kostkę wielkości łososia. Ananasa z puszki pokrój po prostu w kostkę.
- Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę łososia i ananasa.
Tak przygotowane szaszłyki usmaż najlepiej na patelni grillowej, po 4 minuty z każdej strony, lub piecz 10 minut w nagrzanym do temperatury 180°C piekarniku.
Szaszłyki podawaj posypane natką pietruszki z ulubionymi sałatkami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5