Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kurczak cytrynowo-ziołowy z szynką szwarcwaldzką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety z kurczaka przekrój wzdłuż na pół, ale nie do końca tak aby powstały kieszonki. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso przypraw solą, pieprzem, tymiankiem, oregano, czosnkiem, sokiem z cytryny i odstaw na minimum 2 godziny w chłodne miejsce.
    2. W każdą kieszonkę włóż złożony plasterek szynki oraz łyżeczkę posiekanej natki pietruszki. Tak przygotowane filety oprósz mąką i usmaż z obydwu stron, na gorącym oleju na złoty kolor. Podawaj z frytkami lub ziemniakami pieczonymi i marchewką z wody.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów