Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Filety przypraw solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i przesmaż na nim cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki, przypraw solą oraz pieprzem i smaż około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dolej całość do pieczarek i smaż dalej około 5 minut.
- Na plastry ryby nałóż łyżką farsz, zawiń je w luźne roladki i zepnij wykałaczką. Zrób sos: na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj 1 łyżkę mąki, po chwili wlej mleko, energicznie mieszając, następnie dopraw solą oraz pieprzem i zagotuj.
- Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą, ułóż roladki, zalej sosem i zapiekaj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
Potrawę podawaj z ulubionymi warzywami.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5