Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Roladki z gładzicy zapiekane z pieczarkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Filety przypraw solą oraz pieprzem i odstaw na 30 minut w chłodne miejsce. Cebulę drobno posiekaj, pieczarki pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła i przesmaż na nim cebulę do zeszklenia. Następnie dodaj pieczarki, przypraw solą oraz pieprzem i smaż około 10 minut. Śmietanę wymieszaj z łyżką mąki, dolej całość do pieczarek i smaż dalej około 5 minut.
    2. Na plastry ryby nałóż łyżką farsz, zawiń je w luźne roladki i zepnij wykałaczką. Zrób sos: na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła, dodaj 1 łyżkę mąki, po chwili wlej mleko, energicznie mieszając, następnie dopraw solą oraz pieprzem i zagotuj.
    3. Naczynie do zapiekania posmaruj oliwą, ułóż roladki, zalej sosem i zapiekaj przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

    Potrawę podawaj z ulubionymi warzywami.

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów