Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Łososia pokrój na 2 kawałki, każdy przypraw solą i pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Na patelnię wlej łyżkę oliwy, ułóż na niej (skórą do dołu) porcje ryby i smaż kilka minut z obu stron.
- Na drugiej patelni rozpuść masło, wrzuć umyte kurki i smaż, aż się zrumienią, po czym przełóż do miseczki.
- Na patelnię wlej łyżkę oliwy i zeszklij na niej drobno posiekaną cebulę. Dodaj śmietankę i gotuj kilka minut, po czym zmiksuj blenderem na gładki płyn. Przypraw solą i pieprzem, dodaj grzyby oraz posiekane zioła, wymieszaj i gotuj przez minutę. Ciepłym sosem polej porcje ryby.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5