Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Ziemniaki oraz marchew obierz i pokrój w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Fasolę wypłucz, a następnie zagotuj w bulionie lub wodzie i odstaw na minimum 2 godziny. Podzielone na porcje żeberka włóż do zimnego bulionu z fasolą, dodaj ziele angielskie, liść laurowy i gotuj razem około 40 minut. W tym czasie, na patelni rozgrzej olej i przesmaż na nim cebulę z czosnkiem do zeszklenia. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę kiełbasę i smaż całość około 10 minut.
- Kiedy mięso i fasola będą już miękkie dodaj do nich zawartość patelni oraz warzywa i gotuj całość około 30 minut.
- Zupę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem i serwuj posypaną natką pietruszki.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5