Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Łopatka miodowo-cytrynowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Łopatkę wieprzową opłucz, osusz i zwiąż nitką (jeśli jest taka potrzeba). Wyciśnij sok z cytryny, dodaj do niego miód, oliwę z oliwek, musztardę, ostrą paprykę w proszku, pieprz oraz sól i wymieszaj. Powstałą cytrynowo-miodową marynatą dokładnie nasmaruj mięso. Włóż do lodówki na 24 godziny.
    2. Łopatkę przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz pod przykryciem około 90 minut w temperaturze 170 oC. Podczas pieczenia kilkakrotnie obróć mięso i polej powstałym sosem. Dziesięć minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby pieczeń się przyrumieniła.
       
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    2 głosy