Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Szynka pomarańczowo-miodowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Szynkę umyj i osusz, a następnie za pomocą cienkiego noża lub szpikulca gęsto ponakłuwaj całą górną powierzchnię mięsna. Natrzyj je dokładnie załączoną przyprawą.
    2. Rozgrzej oliwę na patelni i następnie obsmaż mięso z każdej strony na rumiano. Podgrzej sok i wymieszaj z miodem i brandy.
    3. Przełóż szynkę do brytfanki i polej przygotowanym sokiem z pomarańczy. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 140°C na ok. 2 godziny. Podczas pieczenia polewaj sokiem.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów