Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Pieczona kaczka z warzywami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Umyj i osusz kaczkę. Natrzyj obficie przyprawą do kurczaka z wierzchu oraz w środku. Oczyść warzywa i pokrój w centymetrową kostkę.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż wszystkie warzywa przez kilka minut. Dodaj zioła, przyprawy oraz miód. 
    3. Faszeruj kaczkę smażonymi warzywami. Następnie przełóż ją do naczynia żaro- odpornego i piecz w rozgrzanym do 170°C piekarniku przez ok. 100 minut. W czasie pieczenia polewaj kaczkę powstającym sosem co 20 minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów