Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Kaczka cytrynowa

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Marynata: czosnek drobno posiekaj, dodaj sok i otartą skórkę z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj wszystko dokładnie.
    2. Kaczkę podziel na cztery części. Dokładnie natrzyj marynatą i wstaw pod przykryciem do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na noc.
    3. Po tym czasie włóż kaczkę do naczynia żaroodpornego skórą do góry i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200oC. Po 40 minutach zmniejsz temperaturę do 170oC i piecz jeszcze przez 50 minut.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów