Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Żeberka duszone po polsku

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek i poszatkuj kapustę. Żeberka pokrój na porcje, natrzyj majerankiem, czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce.
    2. Na patelni rozgrzej oliwę, obtocz żeberka w mące i usmaż na dużym ogniu na rumiano. W naczyniu do zapiekania układaj warstwami żeberka, cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i kapustę, tak aby stanowiła ona ostatnią warstwę.
    3. Podlej całość litrem przegotowanej wody, przykryj pokrywką i wstaw na 90 min do nagrzanego do 180°C piekarnika. W razie potrzeby podlewaj potrawę wodą, by się nie przypaliła.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów