Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Pory pokrój w półplastry. Patelnię rozgrzej i do zrumienienia upraż na niej bez dodatku tłuszczu orzeszki ziemne. Następnie je odstaw. Na patelni roztop połowę masła, wrzuć pora i smaż około 5 min do miękkości. Pora dopraw do smaku solą oraz pieprzem i odstaw do wystudzenia.
- Piersi natnij wzdłuż tak, aby powstała w nich kieszonka na farsz. Mięso przypraw solą, pieprzem i papryką. Wymieszaj ze sobą zawartość patelni, orzeszki, ser, bułkę tartą i jajko.
- Przygotowaną masą nafaszeruj piersi i zepnij je wykałaczką. Naczynie do zapiekania wysmaruj masłem, włóż do niego piersi, skrop całość sokiem z cytryny, obłóż pozostałym masłem i piecz około 40 min w nagrzanym do 180°C piekarniku.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5