Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Grillowane udko kurczaka nacierane papryką

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Udka kurczaka przypraw solą oraz pieprzem i natnij w kratkę ostrym nożem. Posiekaj czosnek.
    2. W miseczce wymieszaj wszystkie składniki za wyjątkiem bulionu. Tak przygotowaną marynatą nasmaruj kurczaka i odstaw na 2-3 godz. w chłodne miejsce.
    3. Udka układaj na dobrze rozgrzanym grillu i piecz z obydwu stron na rumiano, ok. 15 min. Następnie ułóż je z boku grilla w niższej temperaturze i piecz dodatkowe 15-20 min. Co kilka minut podlewaj mięso bulionem wymieszanym z pozostałą marynatą.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów