Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Udo i podudzie kurczaka pieczone z ryżem, papryką i oliwkami

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Udka i podudzia posól, popieprz i posyp oregano. Paprykę pokrój wzdłuż w paseczki. Kaczkę podawaj z farszem i sosem rodzynkowym.
    2. Do naczynia żaroodpornego wsyp ryż i wymieszaj go z papryką. Na wierzchu rozłóż kawałki mięsa, posyp oliwkami i zalej bulionem.  Przykryj folią aluminiową i piecz 45 min w 180°C, następnie bez przykrycia przez kolejnych 40 min. W razie konieczności dolej do dania więcej bulionu (wody).
    3. Gdy mięso będzie zarumienione, wyjmij danie z pieca i posyp wierzch posiekaną natką pietruszki.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    0 głosów