Składniki:
dodaj do listy zakupowejSposób przyrządzania:
- Rybę rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na podłużne kawałki – paluszki. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące i roztrzepanym jajku. Płatki kukurydziane rozkrusz, panieruj nimi kawałki mintaja. Smaż na złoto z każdej strony, na ciepłym oleju.
- Sos tysiąca wysp: wszystkie składniki sosu połącz, przypraw do smaku pieprzem lub ostrą papryką, aby otrzymać bardziej wyrazisty w smaku dip.
- Sos cytrynowy: wszystkie składniki sosu (w tym czosnek przeciśnięty przez praskę) połącz, przypraw do smaku.
Składniki:
sos tysiąca wysp:
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego
- 2 łyżki ketchupu
- pieprz
- ew. ostra papryka
sos cytrynowy:
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka majonezu
- skórka otarta z 1 cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- ząbek czosnku
- sól, pieprz
Porcja dla 3 osób
Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5