Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Paluszki rybne z mintaja w chrupiącej panierce

    Składniki:

    dodaj do listy zakupowej

    Sposób przyrządzania:

    1. Rybę rozmroź, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na podłużne kawałki – paluszki. Przypraw solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące i roztrzepanym jajku. Płatki kukurydziane rozkrusz, panieruj nimi kawałki mintaja. Smaż na złoto z każdej strony, na ciepłym oleju.
    2. Sos tysiąca wysp: wszystkie składniki sosu połącz, przypraw do smaku pieprzem lub ostrą papryką, aby otrzymać bardziej wyrazisty w smaku dip. 
    3. Sos cytrynowy: wszystkie składniki sosu (w tym czosnek przeciśnięty przez praskę) połącz, przypraw do smaku.

     

    Składniki:

    sos tysiąca wysp: 

    •  2 łyżki majonezu
    •  1 łyżka jogurtu greckiego
    •  2 łyżki ketchupu
    •  pieprz
    •  ew. ostra papryka 

    sos cytrynowy:

    •  4 łyżki jogurtu greckiego
    •  1 łyżka majonezu
    •  skórka otarta z 1 cytryny
    •  1 łyżka posiekanego koperku
    •  ząbek czosnku
    •  sól, pieprz

    Porcja dla 3 osób

    Przepis specjalnie dla Klientów Biedronki przygotowała Agata Jędraszczak

    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    1 głos