-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś gęsi z karmelizowanymi gruszkami
Piekarnik rozgrzej do 170°C. Natnij skórę na piersiach, co 2-3 cm. Mięso dopraw solą oraz pieprzem i odstaw na 15 min. Na patelni rozgrzej olej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gnocchi na szpinaku z suszonymi pomidorami
Gnocchi podsmaż na patelni zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na oddzielnej patelni rozgrzej oliwę i zeszklij na niej cebulę. Dodaj...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zielono mi ogórkowe smoothie
Ogórka pokrój w dużą kostkę. Z jabłek wytnij gniazda nasienne, pokrój. Kiwi obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierniczki na choinkę
Mieszankę do pierniczków połącz z masłem i jajkiem, zagnieć ciasto, dobrze je schłodź, rozwałkuj i wytnij foremkami świąteczne kształty. Pierniczki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tołpyga smażona
Rybę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, po czym obtaczamy w mące, strzepując jej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek kruchy z rostbefu z sosem holenderskim
Przygotowanie sosu: Do dość dużej miski wlewamy zredukowany ocet winny, dodajemy dwa żółtka. Miskę wstawiamy do kąpieli wodnej i ubijamy ocet...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami i tofu
Każdy, kto będzie w Tajlandii, powinien choć raz spróbować słynnego Pad Thai. Proste i sycące danie z makaronu smażonego z dodatkiem jajek oraz...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
SPRING ROLLSY
Kruchą Wołowinę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.Paprykę kroimy w paski i podsmażamy. Arkusze papieru ryżowego pojedynczo rozkładamy na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą
Na patelni rozgrzej oliwę i masło. Na średnim ogniu podsmaż cebulę i czosnek, dodaj szpinak i smaż około 5 minut. Przestudzony szpinak...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
DUSZONY ROZBRATEL
W rondlu rozgrzej oliwę z masłem i obsmaż z obu stron mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól oraz pieprz. Smaż, aż...