-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż do sushi
Idealny ryż do sushi jest lekko klejący, ale jednocześnie ziarnkowaty. 200 g ryżu wsyp do sitka i płucz pod bieżącą wodą aż będzie spływać z sitka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina po burgundzku
W dużym garnku rozgrzej oliwę i masło, dodaj mięso i obsmaż je ze wszystkich stron. Następnie dodaj cebulę i marchewkę, a po chwili mąkę. Dobrze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ziemniakami à la suédoise
Kaczkę umieść w brytfannie i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz w zależności od wielkości - po 60 minut na każdy kilogram kaczki. W...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gyros z sosem tzatziki
Składniki marynaty wymieszaj ze sobą, dopraw solą i pieprzem, dodaj mięso i odstaw na przynajmniej 30 minut. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, dodaj mięso...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Giouvetsi
W rondlu rozgrzej połowę oliwy, dodaj cebulę oraz marchew i smaż przez kilka minut. Następnie dodaj mięso i smaż, aż będzie brązowe z każdej strony. Wlej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Paella z krewetkami
Papryki ugrilluj na patelni grillowej, przełóż je do miseczki, przykryj folią i odstaw. Następnie obierz ze skóry, usuń gniazda nasienne, a...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto z rukolą i pomidorkami
Pomidorki przekrój na pół i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą i piecz 15 minut w temperaturze 180°C....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta alla mozzarella
Makaron ugotuj al dente zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek z dodatkiem czosnku. Wlej sos z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz po portugalsku
W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek i cebulę. Kiedy się zeszklą, dodaj rozdrobnionego dorsza. Dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj około...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Huevos rancheros
Tortille podgrzej z obu stron na rozgrzanej suchej patelni, odłóż na talerze. Następnie wlej 2 łyżeczki oliwy, a kiedy się rozgrzeje usmaż na niej...