-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane sardynki
Sardynki umyj i osusz. Blachę wyłóż folią aluminiową, nasmaruj ją oliwą i posyp połową garści soli. Ułóż na niej osuszone sardynki,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz zapiekany ze śmietaną
Dorsza gotuj w mleko przez około 10 minut. W tym czasie na gorącym oleju usmaż ziemniaki, aż będą jasne i miękkie. Cebulę smaż na oliwie na średnim ogniu,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorada pieczona z pomidorami
W bokach każdej ryby zrób po 2 ukośne nacięcia. 1 plasterek szynki pokrój w cienkie paski i umieść je w nacięciach. Pozostałe plasterki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bifana
Sznycle natrzyj 4 ząbkami czosnku. Dopraw solą, liściem laurowym i papryką. Skrop octem, zalej piwem i odstaw na 30 minut. Na patelni rozpuść margarynę...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Burrito
Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmaż czosnek i cebulę, gdy się zeszklą dodaj ryż oraz kukurydzę, smaż na niewielkim ogniu 10 min aż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chilli con carne
Na dużej patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, dodać starty czosnek i kumin, smażyć przez 1 minutę. Stopniowo dodawać zmieloną wołowinę,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Paella pomidorowa
Na patelni na oliwie podsmażamy chorizo i cebulę przez 4 min, aż cebula zmięknie. Do kiełbasy dodajemy 500 ml wrzątku z rozpuszczoną kostką bulionową....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krewetki z czosnkiem
Krewetki wyłóż na sito, opłucz zimną wodą, po czym odsącz i osusz na papierowym ręczniku. Papryczkę chilli pokrój na plasterki, ząbki...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wołowina mielona w stylu Kari curry
W szerokim garnku rozgrzej (nie za mocno) olej kokosowy. Dodaj imbir, trawę cytrynową, cebulę i czosnek, smaż przez chwilę bardzo energicznie mieszając....
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wolno pieczona wołowina teriyaki
Wołowinę natrzyj solą i pieprzem. Zrumień na łyżce oleju (3-4 minuty z każdej strony), przełóż na blachę i wstaw do piekarnika rozgrzanego do...