-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bruschetta italiana - Włoska bruschetta
Pomidory odcedź na sitku (soku nie wylewaj, wykorzystaj go do sosu), pokrój w kostkę, połącz z bazylią, posiekanym ząbkiem czosnku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto al pollo - Risotto z kurczakiem
Kurczaka przypraw solą, pieprzem i rozmarynem, a następnie wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 180°C.W rondlu rozgrzej oliwę. Podsmaż na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z burratą, pieczonymi pomidorkami i pesto
Pomidorki przekrój na pół i rozłóż gniazdami nasiennymi do góry na wyłożonej papierem blaszce do pieczenia. Skrop je oliwą,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti al pesto di rucola - Spaghetti z pesto z rukoli
Makaron gotuj 9 minut w osolonej wodzie. W tym czasie zmiksuj na gładki sos rukolę, bazylię, parmezan, orzechy pinii, czosnek i oliwę. Cukinię potnij...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Prosciutto di Parma e frutta - Owoce z szynką parmeńską
Owoce obierz i pokrój na łódeczki. Każdy kawałek owiń połową plasterka szynki i ułóż na półmisku. Całość oprósz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Funghi champignon ripieni - Pieczarki faszerowane
Na oleju zeszklij szalotki, dodaj dynię i czosnek, smaż 5-6 min. Dodaj cukinię, smaż 3 min, a następnie dodaj szpinak. Gdy listki zwiędną, przypraw solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio di manzo - Carpaccio wołowe
Polędwicę owiń ściśle folią spożywczą i włóż do zamrażalnika na 30 min. Musztardę utrzyj z octem i oliwą. Ostrym nożem pokrój...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grochówka z boczkiem
Mięso zalej wrzącą wodą na 2 minuty, aby się sparzyło. Następnie włóż je do garnka razem z grochem oraz włoszczyzną i zalej taką ilością...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandacz z kurkami
Filety oprósz solą i obsmaż z obu stron na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego, układając je skórą do góry.Kurki przesmaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wątróbka z gruszkami
Wątróbkę oczyść z ewentualnych błon i pokrój na kilkucentymetrowe kawałki. Gruszki pokrój w plastry, natkę pietruszki posiekaj....