Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyniki szukania

    Znaleziono: 1777 przepisów

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Polędwiczka z rydzami

      Rydze krótko obgotuj w posolonej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy,...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Rozbratel z podgrzybkami

      W rondlu rozgrzej oliwę z masłem i obsmaż mięso z obu stron. Gdy będzie rumiane, dodaj cebulę, czosnek, kminek, paprykę, sól...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Pieczony rozbratel z zapiekanką z topinamburu

      Grzyby namocz przez noc, po czym gotuj je w tej samej wodzie na małym ogniu przez 15 min. Następnie zmiel je, dodaj jajka i przesmażoną na łyżce...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Pierś z gęsi z sałatką z dyni, kaszy pęczak i orzechów

      Mięso podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. W garnku przygotuj marynatę: zagotuj ocet i wino z dodatkiem cukru,...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Babka z owocami zapiekana pod koglem-moglem

      Z drożdży, 50 g cukru, 80 g mąki i 50 ml letniego mleka przygotuj zaczyn. Następnie połącz go z resztą mąki, cukru i mleka oraz solą. Wymieszaj, pod...

    • 3 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Wuzetka

      Mąkę przesiej i wymieszaj z kakao oraz proszkiem do pieczenia. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem...

    • 2 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Chrupiąca flądra z sosem tatarskim

      Z flądry wytnij fileciki. Mąkę wymieszaj z solą, pieprzem i papryką. Obtocz w niej kawałki ryby i smaż je w głębokim tłuszczu po 2-3 min, aż flądra będzie...

    • 2 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Gęś faszerowana wieprzowiną z podrobami

      Łopatkę wieprzową zmiel. Bułki namocz w winie i wymieszaj 
z mięsem. Dopraw 2 ząbkami czosnku, solą i pieprzem. Dodaj wątróbkę i śliwki, wymieszaj....

    • 2 głosy
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Szynka z sarny z kapustą i kaszą

      Szynkę z sarny przygotuj zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Kapustę podsmaż na maśle razem z cebulą, aż będą miękkie. Dodaj...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Pierś z gęsi a la półgęsek

      Litr wody zagotuj z solą, liściem laurowym i zielem angielskim. Odstaw do wystygnięcia. Do przestudzonej marynaty włóż pierś z gęsi...

    Wiecej przepisów