Biedronka

Pobierz aplikację i oszczędzaj!

biedronka home

Twój sklep

Wybierz swój sklep
i sprawdź aktualną ofertę

Twoje ostatnie lokalizacje:

    Wyniki szukania

    Znaleziono: 1777 przepisów

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Sum duszony

      Rybę podziel na 150-gramowe porcje, posól i obsmaż z obu stron na 50 g masła. Cebule zeszklij na 50 g masła. Dodaj mąkę. Wlej wino, dodaj cukier i...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Stupka z pulkami

      Śledzie oczyść i namocz  przez godzinę 
w wodzie z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego i gorczycy. Wyjmij z zalewy, przekrój...

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Prażonka z dzika z kiełbasą jałowcową i dynią

      Mięso wymieszaj z jałowcem, rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem, bardzo dokładnie nacierając wszystkie kawałki. Odstaw w chłodne miejsce...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Łopatka cielęca z sosem chlebowym i sałatką z kaszy gryczanej

      Mięso natrzyj przyprawami oraz miodem i odstaw na kilka godzin do lodówki. Cebulę przesmaż na oleju i przełóż do żaroodpornego naczynia....

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Czarne żeberka po warmińsku podawane z marchwią i ziemniakami

      Umyte śliwki zalej przegotowaną wodą i zostaw na noc, a następnie zmiksuj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, cząbrem i papryką. Skrop sokiem z cytryny i...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Pstrąg z pierożkami

      Filety posól, przesmaż na 1 łyżce masła i przełóż na talerz. Na tłuszczu po smażeniu ryby podsmaż pietruszkę, seler i marchew. Zalej winem i...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Barszcz biały z kiszonej kapusty

      Nogi z młodej gęsi oraz warzywa zalej
zimną wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, grzyby, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i gotuj, aż mięso będzie...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Potrawka z jelenia z powidłami

      W garnku zagotuj bulion. Dodaj 35 ml octu, żeby lekko go zakwasić, a następnie mięso. Gotuj 1,5-2 godz. W międzyczasie, w oddzielnym garnku podgrzej...

    • 0 głosów
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Polewka cebulowo-rozmarynowa na wywarze z kaczki

      Kaczkę i warzywa umieść w garnku, zalej zimną wodą, dodaj pół łyżeczki soli, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 1,5 godz. Wywar przecedź....

    • 1 głos
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Ryż smażony z cielęciną i ziołami

      Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące...

    Wiecej przepisów