-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sum duszony
Rybę podziel na 150-gramowe porcje, posól i obsmaż z obu stron na 50 g masła. Cebule zeszklij na 50 g masła. Dodaj mąkę. Wlej wino, dodaj cukier i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stupka z pulkami
Śledzie oczyść i namocz przez godzinę w wodzie z dodatkiem listka laurowego, ziela angielskiego i gorczycy. Wyjmij z zalewy, przekrój...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Prażonka z dzika z kiełbasą jałowcową i dynią
Mięso wymieszaj z jałowcem, rozmarynem, czosnkiem, solą i pieprzem, bardzo dokładnie nacierając wszystkie kawałki. Odstaw w chłodne miejsce...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Łopatka cielęca z sosem chlebowym i sałatką z kaszy gryczanej
Mięso natrzyj przyprawami oraz miodem i odstaw na kilka godzin do lodówki. Cebulę przesmaż na oleju i przełóż do żaroodpornego naczynia....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Czarne żeberka po warmińsku podawane z marchwią i ziemniakami
Umyte śliwki zalej przegotowaną wodą i zostaw na noc, a następnie zmiksuj. Żeberka natrzyj solą, pieprzem, cząbrem i papryką. Skrop sokiem z cytryny i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z pierożkami
Filety posól, przesmaż na 1 łyżce masła i przełóż na talerz. Na tłuszczu po smażeniu ryby podsmaż pietruszkę, seler i marchew. Zalej winem i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Barszcz biały z kiszonej kapusty
Nogi z młodej gęsi oraz warzywa zalej zimną wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, grzyby, cebulę oraz 3 ząbki czosnku i gotuj, aż mięso będzie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Potrawka z jelenia z powidłami
W garnku zagotuj bulion. Dodaj 35 ml octu, żeby lekko go zakwasić, a następnie mięso. Gotuj 1,5-2 godz. W międzyczasie, w oddzielnym garnku podgrzej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polewka cebulowo-rozmarynowa na wywarze z kaczki
Kaczkę i warzywa umieść w garnku, zalej zimną wodą, dodaj pół łyżeczki soli, liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj ok. 1,5 godz. Wywar przecedź....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż smażony z cielęciną i ziołami
Ryż ugotuj na sypko z odrobiną soli himalajskiej zgodnie z instrukcją z opakowania. Odstaw do wystygnięcia. Mięso dopraw solą i pieprzem, obtocz w mące...