-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szczupak z musem jabłkowym
2 jabłka odłóż. Resztę ułóż w brytfance i upiecz do miękkości w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Do rondelka wlej 100 ml wina i gotuj,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sandacz z kurkami
Filety oprósz solą i obsmaż z obu stron na oleju. Przełóż do naczynia żaroodpornego, układając je skórą do góry. Kurki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Karkówka zapiekana w jabłkach z kurkami
Mięso natrzyj pieprzem, przyprawami (cebulą granulowaną i solą czosnkową) i obsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie przełóż je do żaroodpornego...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z kacapołami
Kaczkę upiecz, kierując się wskazówkami podanymi na opakowaniu. 30 min przed końcem pieczenia wierzch kaczki obłóż plasterkami boczku lub...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka po krakowsku
Kaczkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, po czym odstaw na godzinę w chłodne miejsce. Na patelni podsmaż boczek, dodaj cebulę i...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Flaki po warszawsku
Wołowinę i połowę włoszczyzny umieść w garnku, zalej ok. 4 l wody, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i gotuj 1,5 – 2 godz....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perliczka po poznańsku
Perliczkę umyj, osusz i natrzyj solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz estragonem lub tymiankiem. Połowę masła i resztę ziół związanych w pęczek...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z babką ziemniaczaną
Z podanych składników przygotuj marynatę i zanurz w niej steki. Odstaw je na 2-3 godziny. Boczek podsmaż na patelni, następnie dodaj liście...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Plińce z pomoćką
Policzki wołowe podgrzej zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Do ziemniaków i cebuli dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Polędwiczka z rydzami
Rydze krótko obgotuj w posolonej wodzie, po czym odcedź. Podsmaż je na rozgrzanym oleju razem z cebulą i czosnkiem. Dodaj koncentrat pomidorowy,...