-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa z rybnymi kulkami i makaronem
Do garnka wlej 1,5 l wody. Dodaj włoszczyznę i 1 filet, a także 2 rozgniecione nożem i przekrojone na pół łodygi trawy cytrynowej, obierki imbiru i...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone uda z kurczaka w stylu Tandoori
Mięso ponacinaj nożem i przełóż do miski. Dodaj jogurt, czosnek, imbir, paprykę, sól i kurkumę. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zupa kokosowa z krewetkami
W dużym garnku zagotuj 1 l wody. Wrzuć do niej włoszczyznę, trawę cytrynową i imbir, gotuj na małym ogniu ok. 30 min. Dodaj pastę Tom Kha i mleczko kokosowe,...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Marynowana wołowina Bulgogi
Wymieszaj imbir, sos sojowy, miód, cukier trzcinowy, dymkę, czosnek i olej sezamowy. Ziarna sezamu upraż na suchej rozgrzanej patelni. Kiedy...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka po pekińsku z plackami
Przygotuj kaczkę: odetnij szyję i skrzydełka, usuń nadmiar tłuszczu od wewnętrznej strony przy udach. Do środka włóż mandarynki wymieszane...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z krewetkami i tofu
Namoczony makaron odsącz, osusz i pokrój w mniejsze kawałki. Krewetki przekrój na pół, usuwając ogonki. Tofu usmaż...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto orzechowe
Mąkę, masło, cukier i orzechy wymieszaj (można użyć malaksera). Powstałe ciasto zawiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z gruszką
Plastry pietruszki wymieszaj z połową miodu, oleju i soku z cytryny. Włóż je do żaroodpornego naczynia, przykryj folią aluminiową i piecz do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak faszerowany wątróbką
Kurczaka w środku i na zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i majerankiem, po czym wstaw do lodówki na 1-2 godz. Bułkę namocz w mleku. Cebulę zeszklij...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Forszmak lubelski
Mięso, kiełbasę, cebulę i czosnek przesmaż na oleju. Zalej bulionem i duś do momentu, aż mięso zacznie robić się miękkie. Następnie dodaj pokrojoną w...