-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie teriyaki
Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Placuszki z krewetek z sosem chilli
Krewetki obierz, usuń ogonki i pokrój na mniejsze kawałki. Następnie zmiksuj blenderem z pastą curry i imbirem. Masę krewetkową przełóż do...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mięso z kurczaka w sosie Tikka Masala z pomidorkami i kolendrą
Mięso z kurczaka dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na patelni grillowej po 2 min z każdej strony. Odłóż w ciepłe miejsce. W woku rozgrzej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cielęcina w sosie pieprzowym
Cielęcinę wymieszaj z olejem kokosowym, pierzem oraz połową czosnku i odstaw na 30 minut. Mięso obsmaż na patelni po ok. 3 min z każdej strony, a...
-
4 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti z pesto bazyliowym
Szatkujemy drobno liście bazylii, do moździerza wlewamy 2-3 łyżki oliwy, wrzucamy drobno pokrojone ząbki czosnku i bazylię, doprawiamy do smaku i całość...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z łososia i ananasa
Łososia umyj, zdejmij z niego skórę i osusz. Pokrój w kostkę 2,5 cm. Podobnie pokrój ananasa i nabijaj na przemian z łososiem na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Baba Ganoush z miętą
Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Bakłażany umyć i podziurkować widelcem. Ułożyć na kawałku folii aluminiowej i umieścić na blaszce. Piec przez około 45...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szaszłyki z krewetkami
Krewetki obierz, opłucz i osusz. W misce wymieszaj olej, sok z 1 cytryny, czosnek oraz po szczypcie soli, pieprzu i tymianku. W marynacie zanurz krewetki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z tuńczyka z pastą paprykową
Steki z tuńczyka dopraw z obu stron solą z chili i czosnkiem. Smaż je na oliwie, na dużym ogniu po 2 minuty z każdej strony. Usmażonego tuńczyka...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Steki z jagnięciny z grillowanym serem Halloumi
Wymieszaj 2 łyżki oliwy, 1 łyżkę soku z cytryny i sos Piri Piri. W marynacie umieść mięso, przykryj i odstaw do lodówki na 3-4 godziny, a najlepiej...