-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bakłażanowa pasta do pieczywa
Bakłażan nakłuj widelcem. Połóż na blaszce do pieczenia i w całości zapiekaj w temp. 200°C przez ok. 20 minut - aż będzie zupełnie miękki....
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Włoskie koreczki z pomidorków cherry
Na wykałaczki nadziewaj kolejno umyty pomidorek, liść bazylii i „kulkę” mozzarelli. Koreczki oprósz pieprzem i skrop oliwą. ...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pełnoziarnisty koktajl z ananasa
Owoce obierz ze skórki (z mango wyjmij pestkę), włóż do wysokiego dzbanka. Dodaj płatki owsiane. Zmiksuj na gładki koktajl, w razie...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Orzeźwiająca woda ogórkowa
Ogórek pokrój (obieraczką) w długie wstążki. Włóż go do dzbanka wraz z plasterkami cytryny i listkami mięty. Całość zalej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grzanki z salsą pomidorowo-paprykową
Pomidory śliwkowe, paprykę i cebulę pokrój w bardzo drobną kostkę. Wymieszaj z oliwą, solą i pieprzem. Ułóż na zarumienionym w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Placuszki z wczesnych ziemniaków
Ziemniaki umyj, ugotuj w mundurkach. Obierz, utłucz na gładkie puree i ostudź w lodówce. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na oleju. Połącz z...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Befsztyk po florencku ze spaghetti
Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek podanych na opakowaniu, aż będzie „al dente”. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy i podsmaż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żebro wołowe z sałatką caprese i rukolą
Żebro wołowe umieść wraz z folią w naczyniu żaroodpornym. Wstaw je na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 220°C. Pomidory i mozzarellę pokrój...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bagietka z serem, marynowanym schabem i pieczoną papryką
Dobrze rozgrzej grilla. Ruszt posmaruj oliwą i ułóż na nim plastry schabu. Grilluj po 1 minucie z każdej strony, w międzyczasie skrapiając...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona wieprzowina z pastą paprykową
Mięso zwiąż przy pomocy sznurka nadając mu formę podłużnej rolady. Obrany czosnek zmiażdż w moździerzu z odrobiną soli, aż do uzyskania pasty. Dodaj...