-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z buraków i sera koziego
Fasolę gotuj przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedź i przelej wodą, aż będzie zupełnie zimna. Pokrój na kawałki i przełóż do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio wołowe z sosem cytrynowo-musztardowym
Wymieszaj ze sobą oliwę, sok z cytryny i musztardę, dopraw solą i pieprzem. Na dużym talerzu rozłóż mieszankę sałat, na niej ułóż plastry...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Smoothie z moreli, mango i arbuza
Z moreli wykrój pestki, mango i arbuza obierz ze skóry i również usuń pestki. Wszystkie owoce zmiksuj na gładki napój....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta jajeczna z rukolą i rzodkiewką
Jajka pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z posiekaną rukolą, majonezem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pikantnymi...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana kanapka z warzywami, mozzarellą i konfiturą cebulową
W dużym rondlu podgrzej oliwę, dodaj pokrojoną w cienkie piórka cebulę, goździki, zielę i tymianek. Smaż na małym ogniu, aż zmięknie. Dodaj cukier...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasteczka z morelami (około 20 szt.)
Morele przekrój na pół, wyjmij pestki. Z ciasta wykrój okrągłe kształty (o ok. 1 cm większe od wielkości moreli), a następnie...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron w sosie pieczarkowo-szpinakowym
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Na dnie dużego rondla podgrzej olej. Zeszklij drobno posiekaną cebulę, a następnie dodaj pokrojone w plasterki...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krem z kalafiora i wczesnych ziemniaków z oliwą koperkową
Na dnie garnka rozpuść masło, zeszklij na nim posiekany por. Dodaj pokrojone (obrane) ziemniaki i różyczki kalafiora. Zalej wodą. Gotuj ok....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żeberka wieprzowe z ziemniakami i bobem
Wolno gotowane żeberka wieprzowe umieść na blasze i wstaw na 40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. 5 minut przed końcem pieczenia posmaruj je...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Świeże kiełbaski z kapustą
Z kapusty delikatnie zdejmij około 16 liści, wytnij z nich twarde łodygi i obgotuj przez 10 min we wrzącej wodzie. Wyjmij i dokładnie odsącz na ręczniku....