-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wieprzowina z Chorizo i papryką Padrón
Mięso pokrój w kostkę i dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj 4 ząbki czosnku, pokruszony liść laurowy, oregano, paprykę i 1 łyżkę oliwy. Wymieszaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z papryką i rozmarynem podawany z ryżem z Chorizo
Kurczaka dopraw solą i pieprzem, oprósz kolendrą, rozmarynem i papryką, polej sokiem z 1 cytryny i dokładnie wymieszaj. Marynuj przez co najmniej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Labraks z masłem ziołowym
Do masła dodaj natkę pietruszki, miętę, czosnek oraz odrobinę soku z cytryny. Dokładnie wymieszaj widelcem. Uzyskaną masę umieść na kawałku foli...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filety z dorsza z pomidorami i cebulą
Filety z dorsza dopraw solą i pieprzem, a następnie osusz papierowym ręcznikiem. Na rozgrzanej nieprzywieralnej patelni zrumień z obu stron kromki chleba....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Lekki wywar warzywny z pierożkami
Warzywa (marchewki, korzeń pietruszki i seler) obierz i pokrój w małą kostkę. Dodaj drobno pokrojony por oraz po 2 gałązki liści selera i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mule po francusku
Mule oczyść, umyj pod bieżącą wodą i odsącz. W szerokim rondlu rozpuść masło i podduś na nim, na średnim ogniu, cebulę oraz pora. Po ok. 10 min wlej wino,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowane dorady
Dorady natrzyj od środka i na zewnątrz solą. Przy pomocy ostrego noża zrób w skórze z obu stron płytkie nacięcia. Osusz dorady papierowym...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ośmiornica z pomidorami i oliwkami
Zamrożoną ośmiornicę umieść w garnku, dodaj jedną obraną cebulę oraz liść laurowy. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, aż cebula będzie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kotleciki z mielonego dorsza z sałatą
Do mieszanki sałat z rukolą dodaj odsączoną z zalewy i pokrojoną na mniejsze kawałki paprykę oraz cebulę. Dopraw solą, oliwą i octem, wymieszaj. Zamrożone...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dorsz z grilla z pieczoną papryką
Umyte ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, a następnie odcedź. Do rondelka wlej oliwę, dodaj czosnek i rozmaryn. Podgrzej, nie doprowadzając do wrzenia....