-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szynka wieprzowa z ryżem i pomarańczami
Masło rozpuść i wymieszaj z musztardą, miodem, cukrem i octem. Mięso umieść na arkuszu folii aluminiowej. Posmaruj je ze wszystkich stron glazurą i zawiń....
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Schab marynowany z sałatką z papryki
Plastry marynowanego schabu rozłóż na dobrze rozgrzanym grillu (lub patelni grillowej), nasmarowanym wcześniej oliwą i opiekaj przez 1 minutę z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka na ciepło z tuńczykiem i ciecierzycą
Brokuła umyj i gotuj bez pokrywki w osolonej wodzie, przez 15 min. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie. W międzyczasie podgrzej w wodzie odsączoną i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż smażony na sypko z marchewką i groszkiem
Na 3 łyżkach oliwy zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Wsyp szklankę ryżu i smaż mieszając, aż stanie się szklisty. Wlej 2 szklanki wrzątku lub...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż gotowany na sypko
Na ogniu umieść garnek z dużą ilością posolonej wody. Kiedy zacznie wrzeć, wsyp ryż i zamieszaj, aby rozdzielić ziarna. Gotuj przez około 15...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż „malandrinho” z pieczarkami
Na 4 łyżkach oliwy zeszklij posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Dodaj warzywa, na przykład 1 szklankę oczyszczonych z nasion i posiekanych...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Rolada podawana z ryżem z marchewką i groszkiem
Rolady ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw na 35-40 min do piekarnika rozgrzanego do 180°C. W garnku rozgrzej oliwę i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczona kaczka z ryżem
Kaczkę umieść w dużym garnku, dodaj Chorizo oraz liść laurowy, zalej wodą i dopraw solą. Gotuj przez około 30 minut. Kiełbasę Chorizo wyjmij z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Perliczki z morelami i migdałami
Perliczki opłucz i osusz ręcznikiem papierowym. Natrzyj je wewnątrz solą i pieprzem, nogi zwiąż kuchennym sznurkiem. Brytfankę ustaw na ogniu i rozgrzej w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Papryczki Padrón
Papryczki umyj i osusz. Na dużej patelni rozgrzej oliwę i wrzuć na nią zmiażdżone ząbki czosnku. Dodaj papryki i smaż na średnim lub mocnym ogniu, co...