-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tuńczyk z porem w pomarańczowym sosie Teriyaki
Steki z tuńczyka wymieszaj z sezamem, solą i pieprzem. Smaż na oleju kokosowym, na rozgrzanej patelni wyłożonej papierem pergaminowym, po 3 min z każdej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z dorsza i ciecierzycy
Ciecierzycę ugotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i 1 łyżki oliwy. Odcedź ją i wsyp do salaterki. Dodaj dorsza odsączonego...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg tęczowy na parze
Płat z pstrąga podziel na 2 części, dopraw solą i pieprzem. Na arkuszu papieru do pieczenia ułóż wstążki cukinii i marchewki oraz cienko...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Carpaccio z Bresaoli
Carpaccio po raz pierwszy podano prawdopodobnie w jednej z weneckich restauracji w 1950 roku. Proste danie z pokrojonej w cieniutkie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z mandarynek i awokado
Dwie mandarynki przekrój w poprzek, wyciśnij z nich sok. Połącz z oliwą, dopraw do smaku. Pozostałe mandarynki podziel na cząstki, wymieszaj z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Arjamolho
Arjamolho to tradycyjna, podawana na zimno zupa z pomidorów i chleba, popularna na południu Portugalii. Smakiem i sposobem przygotowania przypomina...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Okoń morski z grilla w pomarańczach
Pomarańczę przekrój na pół i wyciśnij z niej sok. Posiekany koperek wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Rybę oczyść, zalej mieszaniną soku...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z wołowiny z warzywami po tajsku
Steki przełóż do miski, dodaj trawę cytrynową, sos sojowy i sos Sriracha. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Pokrojoną czerwoną...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tarta czekoladowa ze skórką pomarańczową
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, dodaj 1 łyżkę zimnej wody i szybko zagnieć. Uformuj kulę, zawiń ją w folię i wstaw do lodówki na co najmniej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gulasz paprykowy na blinach
W garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim cebulę. Po około 5 minutach dodać cielęcinę, smażyć 5 min, po czym oprószyć papryką. Kiedy mięso się...