-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Cielęcina z papryką i pomidorami
Kotlety dopraw sokiem z cytryny, czosnkiem i szczyptą pieprzu. Pokrojone papryki i pomidory wymieszaj z cebulą. Dodaj oliwę i bulion mięsny,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Makaron z wędzoną makrelą i bobem
Na rozgrzanej oliwie podsmaż seler, cebulę i bób, dopraw je solą oraz pieprzem. Po ok. 5 min dodaj makrelę, suszone pomidory, smaż kilka minut....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kimchi uramaki z tofu w tempurze
Ugotuj i przypraw ryż według instrukcji na opakowaniu. Przygotuj ciasto tempura, mieszając mąkę do tempury z gazowaną wodą. Rozgrzej olej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Żurek z puszystym jajkiem
Do garnka wlej wodę, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, cebule, grzyby, boczek i kiełbasę. Gotuj 20 minut. Po tym czasie wyjmij kiełbasę i dodaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciasto ucierane z rabarbarem i skórką z pomarańczy
Masło utrzeć w makutrze ze szklanką cukru i cukrem wanilinowym (można użyć też miksera). Cały czas ucierając, pojedynczo dodawać jajka. Mąkę i skrobię...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka orientalna z imbirem, pędami bambusa i orzechami
Z miodu, sosu sojowego, sosu chilli, cynamonu, imbiru i pieprzu przygotuj marynatę. Polej nią kaczkę i dobrze nasmaruj rękoma. Odstaw ją na kilka godzin w...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Burger z gruszką z serem pleśniowym i kulkami ziemniaczanymi
Ziemniaki obierz, pokrój na mniejsze kawałki podobnej wielkości. Zalej wrzątkiem do ¾ wysokości warzyw. Posól wodę, gotuj pod...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KOFTY Z SAŁATKĄ GRECKĄ
Kofty skrop oliwą i umieść na rozgrzanej patelni grillowej. Smaż po 2 min z każdejstrony, po czym przykryj patelnię pokrywką i smaż jeszcze kilka...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Serowa tarta z gruszkami (4 porcje)
Twaróg wymieszaj z serkiem naturalnym, jajem, mąką ziemniaczaną, cukrem pudrem oraz cukrem wanilinowym. Z ciasta francuskiego wykrój okrąg....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mięsne trójkąty z szynką i serem
Ziemniaki dokładnie umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Szpinak umyj i wrzuć na rozgrzaną patelnię, smaż mieszając przez minutę, aż się zblanszuje....