-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chłodnik ogórkowy
Buraki pieczemy w piekarniku, studzimy i ucieramy na grubej tarce. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Jeżeli chcemy dodać mięso, to je...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Grillowana gołka z sosem malinowym
Ser kroimy na plastry grubości 1,5 cm i grillujemy na patelni. Na drugiej patelni rozpuszczamy 2 łyżki cukru z odrobiną wody. Gdy cukier zamieni się w płyn...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Gyros roślinny z frytkami
Na patelni mocno rozgrzewamy oliwę i przesmażamy na niej cebulę, do zeszklenia. Cebulę zdejmujemy i lekko smażymy gyros roślinny Go Vege, dodajemy...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Bułeczki nadziewane jabłkami
Mleko lekko podgrzej, dodaj drożdże i łyżkę cukru. Odstaw na 5 minut. W dużej misce połącz mąkę, łyżkę cukru, cukier wanilinowy, sól, roztopione...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Krem z cherimoyi i mango
Cherimoye przetnij na pół, wyjmij z nich pestki. Zmiksuj z zimnym jogurtem na gładki krem. Nałóż do miseczek. Obrane mango zmiksuj na...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Francuskie ciastka z nektarynkami
Nektarynki przekrój na pół, a następnie pokrój na „księżyce”. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z 2 łyżkami cukru i mąką...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka z ananasem i żurawiną
Żurawinę namocz w 100 ml przegotowanej wody. Czosnek przekrój wraz z łupinami na pół, jabłko pokrój na ćwiartki. Kaczkę oprósz...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti z małżami i morszczukiem
Małże znane u nas jako mule lub omułki, we Włoszech nazywane są cozze. Najczęściej przyrządza się je z białym winem, czosnkiem i pietruszką, jednak podobnie,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KAVARMA (GULASZ Z ŁOPATKI)
Mięso posól i odstaw na pół godziny. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej cebulę i czosnek. Dodaj mięso i smaż około 10...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
BOGRACZ Z JELENIA
Mięso z jelenia zalej winem i wstaw do lodówki na noc. Następnego dnia odsącz je z zalewy i oprósz mąką. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na...