-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pierś z gęsi pieczona z warzywami
Mięso przełóż z zamrażarki do lodówki i pozostaw do rozmrożenia (kilogramowa porcja gęsi rozmraża się ok. 3-4 godzin). Po rozmrożeniu wytnij...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szynka pomarańczowo-miodowa
Szynkę umyj i osusz, a następnie za pomocą cienkiego noża lub szpikulca gęsto ponakłuwaj całą górną powierzchnię mięsna. Natrzyj je dokładnie...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Przepiórka marynowana w pomarańczach z ziemniaczanym fondantem i sosem żurawinowym
Przepiórki natrzyj oliwą, posiekanym rozmarynem, czosnkiem, skórką pomarańczową oraz solą i pieprzem. Przełóż do naczynia do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sałatka z grillowanej sałaty rzymskiej (4 porcje)
Jogurt zmiksuj z serem, aby otrzymać gładki sos. Bagietkę pokrój w kostkę, podsmaż na złoto na 2 łyżkach oliwy. Pomidorki pokrój na...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Warzywa różne z mięsem
Warzywa myjemy: pomidorom i paprykom ścinamy "czapeczki", cebule obieramy i również ścinamy im górę. Wszystkie warzywa wydrążamy,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone dorady
Dorady wypłucz i osusz ręcznikiem kuchennym. Dobrze zaostrzonym nożem zrób dwa nacięcia z każdej strony ryby. Dopraw je od środka solą i sokiem z...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pieczone uda z kurczaka w stylu Tandoori
Mięso ponacinaj nożem i przełóż do miski. Dodaj jogurt, czosnek, imbir, paprykę, sól i kurkumę. Wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na 30...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pad Thai z cielęciną i tofu
Makaron ryżowy odsącz, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Mięso dopraw do smaku solą oraz pieprzem i oprósz mąką. Obsmaż je z każdej strony...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
CEVAPCICI Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I LUTENICĄ
Ziemniaki obgotuj 6 minut, odcedź i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przypraw solą, pieprzem i Vegetą. Zarówno papier, jak...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kaczka duszona ze szpinakiem
Kaczkę podziel na cztery części: 2 piersi i 2 udka. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Kaczkę oprósz mąką i smaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Z...