-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kurczak z zielonym sosem orzechowym
Przygotuj marynatę: listki tymianku posiekaj i wymieszaj z pozostałymi składnikami. Kurczaka wymieszaj w marynacie i odstaw na godzinę w chłodne...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Risotto quattro formaggi
Zacznij od przygotowania wywaru warzywnego. Obierz cebulę, marchewki, seler naciowy i ziemniaka i pokrój w duże kawałki. Podsmażaj w garnku z...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Surówka z selera i winogron bezpestkowych
Seler obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, winogrona przekrój na połówki, jabłka pokrój w słupki. Wymieszaj z majonezem i...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Filety z morszczuka w szpinaku a la Troisgros
Do płaskiego rondla wlej bulion i białe wino. Dodaj szalotki i gotuj, aż płyn będzie połyskliwy i uzyska konsystencję syropu. Dodaj śmietanę i dalej...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Fondue z czekolady
W miseczkach uszykuj pokrojone owoce, wafle maślane i croissanty podzielone na mniejsze cząstki. Czekoladę połam na małe kawałki. Umieść garnek fondue nad...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Deser kawowy
Kawę wlej do rondelka, dodaj 200 ml śmietanki i żółtka. Podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając trzepaczką, aż zgęstnieje. Masę rozlej do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kanapki z szynką Presunto lub serem Palhais
Ciabatty przekrój wzdłuż. Dolną część ciabatty z oliwkami posmaruj majonezem, obłóż listkami szpinaku oraz 2 plasterkami szynki. Dolne...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Penne all'arrabbiata z białymi kiełbaskami
Na dużej nieprzywierającej patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy. Dodaj kiełbaski i smaż je na średnim ogniu przez ok. 8 minut, aż będą złotobrązowe. Od czasu do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tropikalny deser jogurtowy z ananasem
Ananas i mango obierz ze skórki. Połowę ananasa zmiksuj z mango na gładki mus, drugą połowę - pokrój w małą kostkę. Do salaterek nakładaj...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mus z białej czekolady i marakui
Herbatniki zmiksuj z masłem przy pomocy blendera. Mieszaniną wyłóż dno 8 szklanek lub pucharków. Odłóż 8 łyżek pulpy z marakui,...