-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Szczupak w śmietanie z ziemniakami po francusku
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie i odstaw do wystygnięcia. Następnie przeciśnij przez praskę lub zetrzyj na tarce. Rybę podziel na mniejsze...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tofu tikka masala z ryżem i pomidorami
Smażony ryż Do rondla z odrobiną oleju wrzuć kilka goździków, liść laurowy oraz kilka ziaren kolendry, a następnie wsyp ryż. Przesmaż razem, aby...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Stek bavettew sosie pieprzowym
Steki natrzyj solą, pieprzem i 2 łyżkami oleju kokosowego, włóż do miski i odstaw na 30 min (w temperaturze pokojowej). Smaż na patelni grillowej...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Małże à bulhão pato
W garnku rozgrzej oliwę, dodaj czosnek, a kiedy zacznie się lekko rumienić, wsyp małże. Zamieszaj, przykryj pokrywką i duś przez około 7 minut,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z ziołami w sosie winno-śmietanowym
Umyj ryby i osusz je papierowym ręcznikiem. Cebulę i natkę posiekaj, rozmaryn i koperek może zostać w gałązkach. Grzbiet ryby natnij, w nacięcia...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pulpety z Mammoli
Do miski włóż mięso, jajko, ser Pecorino, chleb, bułkę tartą, czosnek, paprykę i natkę pietruszki. Przypraw solą i wyrabiaj przez kilka minut jak...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
SMAŻONE ŚLEDZIE Z SOSEM TATARSKIM
Śledzie dopraw solą i pieprzem. Obtocz je w mące pszennej, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Do wysokiego naczynia...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pasta z marchewki
Marchewki obierz, skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem. Upiecz razem z całymi ząbkami czosnku, aż warzywa będą miękkie i lekko zarumienione. Po...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Panna cotta z mandarynkową galaretką
Żelatynę zalej zimną wodą (ok. 2 łyżki) i odstaw do napęcznienia. Śmietankę podgrzej z mlekiem, cukrem i cukrem wanilinowym. Zdejmij z ognia,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Morszczuk w cieście piwnym
Mąkę wymieszaj w misce z jajkiem, papryką i szczyptą soli. Następnie dolej piwo, w takiej ilości, aby uzyskać ciasto o konsystencji śmietany. Jeśli będzie...