-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
WĄTRÓBKA CIELĘCA Z CEBULKĄ I TYMIANKIEM
Plastry wątróbki oprósz mąką i obsmaż z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Dodaj cebulę, pomidora i ewentualnie tymianek. Duś pod...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wielkanocna gąska
Gęś zamarynować w marynacie z połowy białego wina wymieszanego z majerankiem, tymiankiem, pieprzem ziołowym, solą i pieprzem. Odstawić ją do...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jogurtowy koktajl brzoskwiniowo-malinowy
Brzoskwinie obierz ze skórek, zmiksuj z malinami i jogurtem na gładki napój. Przypraw do smaku miodem. Składniki na 2 porcje. CZY...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
ZUPA KOKOSOWA Z KREWETKAMI
W dużym garnku zagotuj 1 l wody. Wrzuć do niej włoszczyznę, trawę cytrynową i imbir, gotuj na małym ogniu ok. 30 min. Dodaj pastę Tom Kha i mleczko...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kawa piernikowa
Mleko zagotuj z kakao (można dodać nieco cukru do smaku). Wlej kawę, dodaj przyprawę do piernika i wymieszaj. Rozlej do 2 kubków.
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Tropikalny mus z mango (3 porcje)
Obrane mango, pomarańczę i banana zmiksuj na gładkie puree. Delikatnie połącz z jogurtem. Mus przełóż do miseczek, na wierzchu każdej...
-
3 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Peperoni ripieni NADZIEWANE PAPRYKI
Paprykom odetnij „przykrywki”, usuń gniazda nasienne. W garnku na oliwie podsmaż czosnek, po chwili dodaj mięso i pancettę. Przypraw solą i...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kiełbasa z różnokolorową papryką
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Kiełbasę pokrój w półplasterki, a paprykę w paski. Na patelni rozgrzej oliwę i przesmaż na niej...
-
2 głosy
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
„Smoothie bowl” z melonem i bananem
Melona przekrój na pół, wyjmij pestki i wydrąż część miąższu. Zmiksuj go z bananami (mogą być uprzednio zamrożone) i jogurtem naturalnym....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jaglanka z Chia
Kaszę wsyp na sitko, dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Ugotuj ją do miękkości w mleku z dodatkiem Chia z otrębami, miodu i szczypty soli (ok. 15...