-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ryż na mleku z brzoskwiniami i borówkami
Ryż ugotuj w mleku, aż stanie się gęsty. Przypraw szczyptą soli i cukrem waniliowym, przełóż do miseczek. Brzoskwinie pokrój w kostkę,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pstrąg z rozmarynem i warzywnymi szaszłykami
Paprykę i cukinię pokrój w kostkę. Warzywa nabij kolejno na pozbawione listków gałązki rozmarynu (lub na bambusowe patyczki), skrop oliwą,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
KEBAB
Chleb przygotować według sposobu opisanego na opakowaniu. Mięso przygotować według sposobu opisanego na opakowaniu. Przygotować surówkę do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ciastka ze śliwkami
Oddziel żółtka od białek. Białka odłóż. Wszystkie pozostałe składniki wraz z żółtkami wrzuć do miski i szybko zagnieć na jednolitą...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Biała zupa Tom Yum z krewetkami
Zagotuj 1 l wody. Dodaj do niej 2 rozgniecione nożem łodygi trawy cytrynowej, obierki od imbiru, obraną włoszczyznę i gotuj ok. 30 min. Po tym czasie do...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
CIASTO Z ORZECHÓW I DAKTYLI
Jabłka wymieszaj z 1 łyżką cukru i cynamonem. Orzechy pokrusz za pomocą blendera i odłóż. Przy pomocy blendera zmiksuj daktyle z dodatkiem cukru....
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Panzerotti nadziewane Mozzarellą, pomidorkami i salami
W niewielkiej ilości ciepłej wody rozpuść drożdże wraz z cukrem. Powstały zaczyn wlej do miski z mąką, dodaj sól i oliwę. Zagnieć ciasto, dodając...
-
1 głos
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dip paprykowy
Paprykę opłukać osuszyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec (najlepiej odwrócić paprykę choć raz w trakcie pieczenia) aż...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Spaghetti paprykowe
Paprykę oczyścić, pokroić w paski. Ser utrzeć. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Rozgrzać olej w garnku, wrzucić paprykę i smażyć do momentu,...
-
0 głosów
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sajgonki z sałatka z pora, jabłka i kolendry
Zamrożone sajgonki smaż w mocno rozgrzanym głębokim tłuszczu ok. 7 min, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę. Pamiętaj, by smażyć jednorazowo nie...